Aktivister stoppade valjakt

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Japan har tvingats avbryta den årliga valjakten vid Antarktis, enligt the Guardian. Detta efter att aktivister från gruppen Sea Shepherd lyckats störa valfiskarnas skepp.

Japan hade planer på att döda över 900 valar men har hittills i år bara lyckats fånga mellan 30 och 100 stycken. Peter Hammarstedt, talesperson för Sea Shepherd säger till ABC News Australia att årets valkampanj är den mest lyckade hittills.

Japan är ett av tre länder som fortfarande jagar val. De övriga är Norge och Island. Sverige har nyligen kritiserats av miljöorganisationer som WWF för att man i internationella förhandlingar driver linjen att valjakt ska tillåtas.

Miljö online2

Liknande artiklar