Cargren förnekar klimatpakt

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Miljöminister Andreas Carlgren tillbakavisar nu SvD:s uppgifter om att Sverige skulle ha haft ett hemligt samarbete med USA inför Köpenhamnstoppmötet 2009. Carlgren skriver idag på sin blogg att Sverige stod på utvecklingsländernas sida i klimatförhandlingarna:

Regeringen recenserar inte enstaka ambassadrapporter, däremot ger Svenska Dagbladet i dag en helt missvisande bild av klimatförhandlingarna inför Köpenhamn. Anledningen till att klimatmötet inte nådde inte tillräckligt långt var att USA och Kina hade sammanfallande intressen både med att ha låga ambitioner för utsläppsminskningar och även fortsättningsvis stå utanför internationell rättslig bindning för utsläppen. Vi arbetade tillsammans med den breda gruppen utvecklingsländer för att splittra den pakten.

Fortsättning följer.

Miljö online2

Liknande artiklar