Carlgren ändrar sig om vargvalparna

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Miljöminister Andreas Carlgren (c) tillbakavisar nu kritiken mot experimentet med vargvalpar som ska placeras ut i naturen. Enligt Carlgren är det hela ett missförstånd, han säger till SR Klotet att han på förra veckans pressträff uttryckte sig försiktigt om när utsättningen av vargvalpar kunde ske.

Men den som lyssnar på ljudupptagningen från presskonferensen hör att Carlgren säger följande:

”Det först som nu kommer ske, det sker i vår, genom att vargvalpar som föds i våra djurparker, ska när de valparna har rätt förutsättningar, flyttas till vargrevir ute i naturen.”

Carlgren betonade att det handlar om ett fåtal valpar, högst en handfull, men beskedet var ändå att det skulle ske i vår. Carlgren sa också till SR Klotet att det är Naturvårdsverket som ansvarar för frågan.

Miljö online2

Liknande artiklar