Carlgren: ”Tågunderhållet bedrövligt lågt”

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Medan Anders Borg säger att det har överinvesterats i järnvägen och moderatkollegan, infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd, menar att det inte behövs mer pengar till järnvägen verkar det som att övriga allianspartier nu börjar gå dem emot. Nu sällar sig även Sveriges miljöminister Andreas Carlgren till de som tycker att satsningar behövs,

– Det är bara att erkänna att det under lång tid varit bedrövligt låga investeringar i underhållet av järnvägar, säger Andreas Carlgren. Vidare menar han att underhållet har släpat efter under 20-30 år och att det kommer behövas mer resurser under en lång tid framöver. Frågan nu är om småpartierna är starka nog att på allvar stå emot storebror.

Miljö online2

Liknande artiklar