Centertopp blir PR-chef på Vattenfall

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Centertoppen Jöran Hägglund värvas till företaget Vattenfall. Hägglund var Maud Olofssons statssekreterare fram till oktober 2010 och har även varit partisekreterare för Centerpartiet.

Hägglund går raka vägen från politiken in i näringslivet och tillträder sin nya tjänst den 1 mars, bara sex månader efter att han slutade hos Olofsson på näringsdepartementet.

Exakt vilka arbetsuppgifter Hägglund kommer att ha framgår inte av Vattenfalls pressmeddelande, men det tycks handla om företagets relation till såväl allmänheten som till politiker:

”Han kommer att bidra till att förbättra vår förståelse av det politiska och legala ramverket, och kommer att hjälpa oss i arbetet inom Public and Regulatory Affairs på europeisk nivå”

Vattenfall redovisade igår sin vinst för 2010 som uppgår till totalt 30 miljarder kronor. Under året har företaget också ökat sina satsningar på fossilenergi, som nu utgör över 50 procent av Vattenfalls totala energiportfölj. Företaget har också tonat ner sin gröna profil efter hård kritik från miljörörelsen.

Maud Olofsson var tidigare den minister som ansvarade för Vattenfall, men förlorade detta ansvarsområde till finansmarknadsminister Peter Norman (M) i samband med valet.

Foto: Henrik Hansson

Miljö online2

Liknande artiklar