Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Högt uppsatt republikan: Avskaffa USA:s naturskyddsmyndighet

     En av USA:s ledande republikaner, Newt Gingrich hävdar nu att den amerikanska naturskyddsmyndigheten EPA inte bara borde minskas i storlek, utan helt avskaffas.

    Gingrich är en av USA:s mest erfarna politiker. Första gången han valdes in i den amerikanska kongressen var 1978, och där satt han sedan i 20 år. Under början av 90-talet var han dessutom talman och därmed kanske den viktigaste oppositionspolitikern i USA. Det finns också spekulationer om att han kommer kandidera till presidenposten 2012.

    Gingrich menar att EPA ägnar sig åt regleringar som skadar ekonomin. Istället vill han skapa en ny myndighet som fokuserar på ”vetenskap, teknologi marknader och incitament”. Republikanerna har sedan de fick majoritet i kongressen ägnat sig åt ett korståg emot allt som har med miljö att göra, men detta är första gången en så pass högt uppsatt republikan föreslår ett avskaffande av EPA.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.