Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Lysande forskningsgenombrott för solenergin

    Inhabitat rapporterar att forskare vid University of Texas i Austin har utvecklat en metod för att mäta solar insolation mängden solstrålning som träffar ett visst område vid en viss tid.

     
    Metoden kommer att hjälpa beslutsfattare och allmänheten att hitta de bästa ställena för solenergianläggningar. Metoden tar hänsyn till topografin i ett visst område samt mängden solstrålning som sker under en genomsnittlig dag för att mäta den potentiella solelproduktionen på en viss plats.
     
    Informationen kan bli ett mycket viktigt bidrag till att kostadseffektivisera framtidens solvärmeanläggningar och göra solenergin skalbar i nya dimensioner.
     
    För mer utförlig information läs här.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.