Nilson och Kamprad får sällskap av amerikansk toppsenator

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Vad finns det för likhet mellan Expressens pursvenske krönikör Ulf Nilson, Ikeas grundare Ingvar Kamprad och den amerikanske toppsenatorn Fred Upton? Ja, förutom att samtliga är gråhåriga män i övre medelåldern?

Trogna SMB-läsare kan nog gissa svaret. Samtliga tvivlar på att klimatförändringarna är orsakade av människan.

Republikanen Fred Upton, ordförande för energiutskottet i den amerikanska kongressen, kommer nu ut som klimatförnekare. Upton har tidigare beskrivits som sansad i klimatfrågor men har på senare tid börjat förneka att klimatförändringarna orsakats av människor.

Reuters rapporterade i december, i samband med att Upton utsågs till ordförande för energiutskottet, att han ville borra efter olja och gas i skyddade områden i Arktis och att han ville minska det statliga stödet till förnybar energi. Upton försökte redan 2009 stoppa det klimatinitiativ som lades fram av president Obama, då han ansåg att det skulle vara negativt jobbtillväxten.

Miljö online2

Liknande artiklar