Senaste gymtrenden – från återvinning till återspinning

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Supermiljöbloggen har spanat in de allra senaste trenderna inom ekoträning och funnit ett mycket spännande genombrott – en gymlösning som inte bara släpper ut mindre gifter och växthusgaser utan faktiskt skapar ny energi. Efter återvinningsbara yogamattor, vattenflaskor fria från miljögiftet BPA och ekologiska träningskläder kommer nu nämligen spinningscyklar och löpband med generatorer.

ELLE skriver om fenomenet i sitt senaste nummer och rapporterar att Ridgesfield fitness club i Connecticut och gym i New York och Washington DC är först ut men att medvetna gym i Stockholm inte lär bli sena att haka på. På ett år skall en sal med 20 spinningcyklar enligt samma källa producera 3,6 megawatt. Det är tillräckligt för att värma upp 72 hem. Mer information finns att hämta på Egreenrevolution.com. Efter detta fynd ställer sig Supermiljöbloggen frågande på två punkter: Vad skulle tekniken betyda väl utbyggt på alla potentiella energikällor i samhället och med ett väl utbyggt smartgridsystem? Och vad kommer nu att hända med alla miljövänner när gym inte längre kan bortförklaras som ”waste of energy”?

Miljö online2

Liknande artiklar