Varg tjuvdödades

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

En tjuvskytt sköt häromdagen en varg vid sjön Fansen utanför Ockelbo. Sven Lind, polisinspektör i Bollnäs, säger till SR att det inte handlar om nödvärn. Gävle Dagblad rapporterar:

Det var i måndags som polisen larmades om att en död varg påträffats vid sjön. En patrull åkte till platsen och kunde konstatera att vargen fallit offer för tjuvskytte. Åklagaren har nu inlett en förundersökning om grovt jaktbrott.

Under riksdagens debatt om vargjakten idag argumenterade ett flertal debattörer, däribland Kristdemokraternas Irene Oskarsson, för att den licensjakt som genomförts i år minskar risken för tjuvjakt. Så tycks inte vara fallet, åtminstone inte i Gävleborgs län.

Miljö online2

Liknande artiklar