Brittisk minister varnar för dubbat oljepris

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Alan Duncan, brittisk internationell utvecklingsminister och affärsman med mångårig erfarenhet från gulf-området, varnar nu för kraftigt ökade oljepriser. I en intervju med The Times uppgav han att råoljepriset mycket väl kan nå över 200 dollar per fat, ett pris skyhögt över den tidigare toppen på 147 dollar. Om extremister i arabvärlden började inrikta sig på att attackera viktiga oljefält kan priserna nå upp emot 250 dollar fatet.

Alan Duncan är inte den första som varnar för oljepriser kring 200 dollar fatet. För bara två veckor sedan varnade säkerhetsföretaget Nomura Securities för liknande priser.

Miljö online2

Liknande artiklar