Carlgren struntade i toppmöte om Östersjön

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

För två dagar sedan inleddes Helsingforskommissionens (HELCOM) toppmöte om hur de nordiska länderna ska samarbeta för att rädda Östersjön. Sveriges miljöminister Carlgren var inbokad – men dök aldrig upp.

Sverige sitter för närvarande som ordförandeland för HELCOM, och därför är det överraskande att inte Sveriges ansvariga minister deltar på toppmötet.

Världsnaturfonden är starkt kritiska i ett pressmeddelande:

– Om och om igen har vi hört ministrarna runt Östersjön tala om vikten av HELCOMs aktionsplan för Östersjön (Baltic Sea Action Plan, BSAP), men bristen på genomförande visar med stor tydlighet att ett starkare ledarskap är nödvändigt, säger Åsa Andersson, programchef för svensk natur & Östersjön på WWF.

Miljö online2

Liknande artiklar