Ekologiskt lantbruk kan fördubbla matproduktionen på tio år

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

I en tid av matkriser världen över kommer en ny rapport med vad som skulle kunna vara lösningen: ekologiskt lantbruk.

Precis som Supermiljöbloggen berättat om tidigare breder matkrisen ut sig världen över. Priserna höjs, skördar går förlorade och kravaller har uppstått som konsekvens.

Nu lanserar FN en rapport om hur man ska komma till rätta med problemet. Lösningen är att odla ekologiskt. En övergång till ett mer ekologiskt lantbruk skulle kunna resultera i en fördubbling av matproduktionen. Det skulle dessutom speciellt gynna miljöer där det annars är svårare att odla och det skulle direkt hjälpa fattiga länder.

– För att förse nio miljarder människor år 2050 med mat måste vi akut anta de mest effektiva odlingsteknikerna som finns tillgängliga, säger Olivier de Schutter, FN:s utredare i ett pressmeddelande.

Han går vidare med att förklara att dagens lantbruk är dyrt, ineffektivt och saknar anpassningsförmåga inför klimatförändringarna.

Miljö online2

Liknande artiklar