Nu slår oljepriserna mot flyget

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

De allt högre oljepriserna gör att den internationella flygorganisationen IATA skriver ned sina vinstprognonser för 2011. I ett pressmeddelande skriver IATA:s VD att ”Vinsterna kommer att halveras jämfört med förra året och marginalerna ligger på patetiska 1,4 procent”.IATA hade i sina tidiga kalkyler glädjeräknat med ett oljepris på 84 dollar fatet någonting som inte alls överensstämmer med dagens oljepris som pendlar mellan 110 och 120 dollar fatet. Redan i början av februari låg priset på ungefär 100 dollar fatet och sedan dess har oroligheterna i Libyen bidragit till att priset ökat kraftigt.

Miljö online2

Liknande artiklar