Pepsi och Coca Cola slåss om att vara mest miljömedvetna

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Efter att Coca Cola lanserat en ny miljövänligare flaska som består till 30 % av plantbaserade material kontrar Pepsi med en flaska som helt och hållet är producerad av plantbaserade material. Coca Cola har tidigare sagt att en sådan teknik ligger flera år fram i tiden, men Pepsi hävdar nu att de lyckats knäcka nöten.

2012 tänker Pepsi inleda en större testproduktion av flaskan som i övrigt inte är annorlunda från dagens och om allt går väl då, tänker man i framtiden ersätta alla PET-flaskor med den nya miljövänligare flaskan.

Hur mycket mindre Pepsis ekologiska fotavtryck skulle bli med den här nya flaskan framgår inte från företagets uttalanden.

Supermiljöbloggen tipsar: Så mycket släpper dina sötsaker ut.

Miljö online2

Liknande artiklar