SMB tipsar: Sopor ställs ut på Nordiska museet

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

På Nordiska museet i Stockholm pågår just nu utställningen ”Sopor” till och med den 25 september 2011. Den presenterar både sophantering genom historien och visar på tankar kring återanvändning och lagning.

Utställningen visar bland annat i montrar exempel på stockade strumpor och lagade stolsdynor. Utställningen ska fungera som ögonöppnare för de som inte tänker på vad de stoppar ner i sopnedkastet. En produkts liv tar inte slut bara för att den går sönder.

Sopor och återvinning är aktuellt. Supermiljöbloggen har tidigare berättat att fler och fler vill minska sitt avfall och börja ta ansvar för sina sopor. Samtidigt vet vi att avfallet ökar för var dag som går.

Slutsatsen torde vara självklar: Det bör bli dyrare att köpa sådant som vi ändå bara slänger och medvetenheten måste öka om vad vår livsstil leder till för konsekvenser.

Miljö online2

Liknande artiklar