Svenskarna flyger allt mer

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Trots askmoln och snöoväder ökade antalet flygresar i Sverige kraftigt under 2010. Totalt passerade nästan 27 miljoner passagerare de svenska flygplatserna, inklusive både inrikes- och utrikesflyg. Utrikestrafiken ökade mest, med 7 procent, medan inrikestrafiken ”bara” ökade med 3 procent.

Siffrorna för det flyget i Sverige, som kommer från Trafikanalys, visar också att godstransporterna på flyg ökade rekordmycket under 2010. Nu transporteras över 173 000 ton gods till och från Sverige.

Frågan är dock om trenden håller i sig även under 2011. För några veckor sedan beklagade sig den internationella flygorganisationen lafa över stigande oljepriser och kallade sina egna vinster för ”patetiska”.

62 procent av svenskarna vill införa en skatt på inrikesflyg i nivå med koldioxidskatten på bensin.

Miljö online2

Liknande artiklar