Adelsohn nummer två: ”En dra åt helvetes-smörgås”

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Tidigare idag skrev Supermiljöbloggen om att Ulf Adelsohn, före detta ordförande för SJ, ansåg att regeringens ”återställare” av järnvägen var på tok för liten. Vi glömde skriva att han även tycker att den är ”en dra år helvetes-smörgås”.

Expressen:

– I dag kommer det lite pengar, men det är väldigt sent, sa Adelsohn i TV4. En sorts present till dig, replikerade programledaren Steffo Törnquist, varpå Adelsohn skrattande konstaterade: – Ja just det, en dra åt helvete-smörgås, sa han. Med det var inte slut på regeringsattackerna där. Nyhetsmorgons andra programledare, Jenny Östergren, frågade hur det nu blir på regeringsmiddagarna dit hon antog att Ulf Adelsohn brukar blir bjuden med sin hustru, kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth.

Då passade Ulf Adelsohn på att ge ännu en känga. – När Thorbjörn Fälldin var statsministern så bjöd man in statsråden med make/maka. Den här regeringen har inte vid något tillfälle under de fyra och ett halv åren någonsin bjudit med make eller maka på någonting i samband med regeringen. Så det är icke något bekymmer.

Miljö online2

Liknande artiklar