”Apple värsta miljöboven”

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Miljöorganisationen Greenpeace har granskat tio företag som erbjuder molntjänster och deras miljöpåverkan och miljöåtgärder. Rapporten är dyster och värst av alla är Apple.

Få av molntjänstföretagen satsar på förnybart enligt Greenpeaces rapport. Istället visar rapporten att Apple, Facebook och IBM driver datacenter med en stor del kolkraft. Sämst i klassen är Apple:

Till 54,5 procent drivs företagets datacenter av kolkraft, visar rapporten. Dessutom får bolaget sämst betyg för var de geografiskt väljer att placera sina datacenter. Även Facebook får samma betyg. Tillsammans med Google ingår de två företagen i vad Greenpeace kallar ”den smutsiga triangeln” som hänvisar till ett område i North Carolina där företagen valt att bygga datacenter.

”Apples val att placera sitt Idatacenter i North Carolina som har bland den smutsigaste energimixen i landet indikerar att företaget saknar ett åtagande för förnybar energi”, står det att läsa i rapporten.

Facebook har sedan tidigare fått hård kritik från miljöorganisationen på grund av ett datacenter i USA som drivs av kolkraft. 170 000 personer är med i gruppen ”Unfriend coal” på Facebook.

Miljö online2

Liknande artiklar