Centerpartister vill satsa miljardsummor på järnväg

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Anders Åkesson, trafikpolitisk talesperson för Centern och Roger Tiefensee gruppledare för Centerpartiet i riksdagen skriver idag på Svenska Dagbladet att de vill satsa miljardsummor på infrastruktur. De driver argumentationen att vi har en låg statsskuld men samtidigt en historisk infrastrukturskuld. Järnvägens intåg i Sverige bidrog till att vi gick från fattigdom till att bli en rik industrination.

Så nu vill dessa centerpartister hellre satsa på infrastruktur än att amortera på statsskulden:

”Det räcker inte med att det är lönsamt att arbeta och gynnsamt att driva företag. Det måste också bli lättare att transportera produkter och att åka till jobben. I annat fall kommer vi snabbt att bli omsprungna av andra länder som är djärvare och hungrigare.”

Miljö online2

Liknande artiklar