Kina gör svängom efter Fukushima

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Efter kärnkraftskatastrofen i Japan har Kinas beslutsfattare tänkt om. Tills 2020 skulle kärnkraften byggas ut till att producera 80 gigawatt el medan sol- och vindkraften skulle generera 20 gigawatt el. Utan att specificera siffror har man nu ändrat målet. Kärnkraften ska inte öka med lika mycket och upp till en dubblering av satsningar på solenergi kan komma att genomföras.

Kina är ett av de länder som satsar mest på förnyelsebara energikällor och har nu även gått om den tidigare världsettan, USA, när det kommer till installering av vindkraft. Förhållandet pengar satsade på militären och klimatet har Kina minskat avsevärt mer än USA. Kina blir alltså grönare och grönare.

Miljö online2

Liknande artiklar