Matpriser högt på toppmötets agenda

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

På världsbankens vårmöte som just nu hålls i Washington är de extremt höga matpriserna en av de absolut viktigaste frågorna.

Världsbankens ordförande varnade i ett tal för att en enda prischock skulle kunna utlösa en global krissituation. Han menade också att matpriserna utgör den största utmaningen för utvecklingsländerna.

Sedan i juli förra året har 44 miljoner människor fallit under fattigdomsstrecket på grund av de höga matpriserna. Skulle priserna stiga ytterligare är det möjligt att ytterligare 10 miljoner människor faller under fattigdomsstrecket. Den senaste månaden sjönk matpriserna dock något, men ligger fortfarande på mycket höga nivåer.

Miljö online2

Liknande artiklar