Grön ekonomi kan dominera Riomötet 2012

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Hållbar ekonomi och miljöskadliga subventioner kan komma högst upp på agendan inför nästa Earth Summit år 2012 i Rio de Janeiro. Detta diskuterar EU:s miljöministrar idag, enligt Miljöaktuellt. Nästa år markerar 20-årsjubileet för den första miljökonferensen i Rio, som var grundläggande i det internationella klimatarbetet.

– Hållbar förvaltning av resurser och naturtillgångar är livsviktigt för länder på alla utvecklingsnivåer – och kan bli en särskild möjlighet för utvecklingsländerna, eftersom resurser och naturtillgångar är nära kopplade till fattigdomsbekämpningen. För att detta ska ske på global nivå måste vi skapa de rätta marknads- och regleringsförhållanden globalt. Rio+20 kan bli början på en världsomspännande övergång till grön ekonomi, säger Janez Potočnik, miljökommissionär. Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om EU-kommissionens tandlösa miljöpolitik, så om dessa mål infrias eller ej återstår att se.

Miljö online2

Liknande artiklar