Känd klimatskeptiker var mutad

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Klimatskeptikern Willie Soon har fått mutor ifrån olje och kolbolag, avslöjar greenpeace. Det rör sig om ersättningar på en miljon dollar det senaste decenniet. Pengarna har betalats ut från företag som Exxonmobil och american petrolium institute.

Willie Soon arbetar på Harward med astrofysik, och har skrivit artiklar om hur solen och inte koldioxidutsläpp ligger bakom den globala uppvärmningen, att kvicksilver är ofarligt och att den arktiska isen inte smälter. Exxonmobil har det senaste året slutat ge honom bidrag, så vi kan ju hoppas på att hans karriär som vetenskapsförfalskare är över nu.

Miljö online2

Liknande artiklar