C vill införa skatt på törstiga bilar

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Centerpartiet vill komplettera ersättningen som ges till miljövänliga bilar med en straffavgift på bensinslukande bilar, det rapporterar Svt

Fördelen med ett sådant system är att det blir självfinansierande, och att bilpremierna slipper ta skattepengar ifrån den övriga välfärden, samt att ekonomiska styrmedel i det här fallet fungerar, vilket det finns exempel på ifrån andra länder.

Förslaget är en del i ett större paket som lanserades igår av centerns miljögrupp, ledd av Andreas Carlgren. Apropå att förslaget är väldigt likt ett förslag som miljöpartiet lade för ett år sen säger Carlgren att han tycker det är positivt med blocköverskridande politiskt stöd i frågan.

Miljö online2

Liknande artiklar