Endast miljöbilar tillåtna på Arlanda

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Från den 1 juli i år är endast miljöklassade taxibilar tillåtna att hämta upp resenärer på Stockholms flygplats Arlanda Airport. Det är ett steg för att minska utsläppen ytterligare i samband med flygresor. Koldioxidutsläppen i samband med resor till och från flygplatsen utgör en allt större del av det utsläppstak Arlanda verkar inom. Skillnaden är dock inte gigantisk. Idag sker redan 80 procent av alla taxiresor från och till Arlanda med så kallade miljöbilar. Beslutet undantar dock fordon som har en röresleramp för funktionsnedsatta samt fordon som är till för 5-8 passagerare. De senare får istället betala en miljöavgift.

Miljö online2

Liknande artiklar