Den stoppade vargjakten – ”ett dråpslag mot jägarkåren”

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Efter regeringens besked i förrgår om att vargjakten stoppas i vinter, och istället ska skyddsjakten utökas så börjar nu reaktionerna strömma in ifrån olika intresseorganisationer. Inte helt oväntat så är jägarorganisationerna kritiska, medan miljöorganisationerna är försiktigt positiva.Den kanske hårdaste kritiken kommer ifrån jägarnas riksförbund som kallar beslutet ”ett drågslag mot jägarkåren”, och har kallat till en manifestation om ett par dagar för att visa sitt missnöje. LRF är också missnöjda, men hoppas att den utökade skyddsjakten kommer att kompensera för den uteblivna licensjakten, så att lika många vargar skjuts i vilket fall.

Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Carlsson kallar beslutet ”mycket glädjande”, men påpekar samtidigt att det återstår att se vilka effekterna av den nya utökade skyddsjakten blir. Han säger också att ”det är obegripligt att regeringen redan nu öppnar för licensjakt 2013. Vargstammen blir inte livskraftig så snabbt”.

Miljö online2

Liknande artiklar