Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Rekordbilligt med solpaneler

    Solpaneler rasar i pris och köparna blir allt fler. Men detta är inte enbart positiva nyheter för solenergibranschen. Att priset pressats ner så lågt slår nu tillbaka på tillverkaren.

    I dagarna har det kommit rapporter om att antalet solpaneler installerade per år ökar med över 15 procent, men att priset på solpaneler redan i år sjunkit med över 20 procent – vilket innebär att prisökningen ett par år framöver äter upp vinsterna för solpanelstillverkarna.

    Men eftersom installationen av solpaneler till stor del utförs av professionella installatörer innebär billigare solpaneler att de företag som hyr ut solenergi eller installerar solpaneler åt andra antagligen kommer att växa.

    Lägg till det vi på SMB tidigare rapporterat om att solkraft snart kommer att bli konkurrenskraftigt på elmarknaden utan att behöva statliga subventioner och att det nu går att fördela solenergi dygnet runt, så är det ett ljus i mörkret för framtidens energiförbrukning – något som bör gynna solenergibranschen på lång sikt.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.