Carlgren utlovar mer vargjakt

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Under Centerpartiets stämma den gångna helgen utlovade Miljöminister Andreas Carlgren enligt tidningen Jakt & Jägare att jakten på varg kommer att återupptas år 2013.

I vintras stoppades vargjakten efter att Sverige tagit emot hård kritik av EU:s miljökommissionär som menade att regeringens mål om 210 vargar var för lågt och att det skjuts för många vargar. Regeringens egna utredning kom fram till att det behövs åtminstone 450 vargar i Sverige för att inaveln ska kunna minskas. Andreas Carlgren lovade tidigare att följa forskarnas rekommendationer på området, men öppnar alltså nu återigen upp för fortsatt jakt trots att vargstammen idag är för liten och att EU-kommissionen riktat kraftig kritik mot jakten och hotat att dra Sverige inför EU-domstolen.

Det Svenska Jägareförbundet har deklararerat att de inte kommer att medverka i några beslut som gör att den svenska vargstammen stärks, så som flyttning och utsättning av vargar.

Miljö online2

Liknande artiklar