Höghastighetståg i Sverige? Nej, men i Uzbekistan

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Som bekant är den svenska regeringen inte intresserade av att bygga ut det svenska tågnätverket med höghastighetståg. Motiveringen brukar ofta vara att det är för dyrt. Därför kan man nu ställa sig frågan varför det byggs höghastighetståg – i Uzbekistan.

Ja, ni läste rätt. För bara någon vecka sedan invigdes Uzbekistans första sträcka med höghastighetståg. Att Uzbekistan har en så stark järnvägsinfrastruktur att den tillåter höghastighetståg, och en regering som uppenbart vill satsa på detta talar ju lite om hur starka eller svaga Anders Borgs argument om att det är för dyrt verkligen är.

Miljö online2

Liknande artiklar