Hybrid ger nya vinster

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Både sol- och vindenergi lider av problemet med att inte kunna leverera energi dygnet runt. Detta löses av Southwest Windpower och Advanced Technology & Research Corp (ATR) genom att kombinera de två teknikerna. De två företagen lanserar tillsammans ett helt integrerat sol- och vindkraftssystem, enligt dem själva världens första. De sex solpanelerna sitter på vindkraftverket och roterar för att kunna fånga så mycket solljus som möjligt. Kombinationen ger både högre tillförlitlighet och lägre kostnader jämfört med två separata system. System är tillgängligt i USA denna månad och kommer senare lanserar även i resten av världen.      

Miljö online2

Liknande artiklar