Köpenhamn supersatsar på cyklar

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Nu ska det bli lättare för de 35 000 människor som varje dag cyklar över världens mest cykeltäta bro, Drottning Louises bro i Köpenhamn. Cykelfilerna ska fördubblas. Politikerna storsatsar alltså trots att Köpenhamn redan idag rankas som världens tredje bästa cykelstad och 40 procent av alla resor till och från jobb och skola sker med cykel.

Förbättringen är ett steg på vägen och är en del av det ambitiösa projektet Supercykelvägarna, eller Cycle Super Highways. De har redan testats i London med succé som resultat. Med nyckelorden ”Snabbt, bekvämt och säkert” är målet för Köpenhamn att bli världens bästa cykelregion.

Miljö online2

Liknande artiklar