Norrbotniabanan kan få EU-stöd

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

EU-kommisionen vill prioritera Norrbottniabanan och stödja den genom att låta projektet få en del av EU:s transportmiljarder, det skiver folkbladet, som i sin tur hänvisar till Marita Ulvskog idag.

Beslutet kommer senare idag, men Ulvskog säger att de redan har blivit meddelade av kommissionen att Norrbottniabanan är prioriterad. Men det kräver enligt Ulvskog att även den svenska regeringen skjuter till pengar. Om det stämmer så gör regeringen klokt i att investera pengarna, redan nu är Norrbottniabanan ekonomiskt lönsam, och när nu EU skjuter till pengar så vore det dålig ekonomisk politik att tacka nej för att man inte vill satsa fler egna pengar, som med stor säkerhet kommer betala tillbaka sig själva.

Miljö online2

Liknande artiklar