Starbucks: ”Kaffet kan ta slut”

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

En värld utan kaffe? Ja, den möjligheten oroar nu den multinationella kaffekedjan Starbucks. Enligt företaget hotar klimatförändringarna världens kaffeodlingar. Starbucks leverantörer märker redan av förändringar; fler orkaner, mer resistenta skadedjur och förändrad nederbörd leder till sämre skördar. En allt högre medeltemperatur tros ligga bakom problemen.

Nu rustar företaget, tillsammans med en större samarbetskoalition för stora företag, för att få gehör för problemet hos USA:s president Barack Obama och i den amerikanska kongressen. Men det går trögt. Nästa steg är att koalitionen, där även bland andra Gap ingår, om en månad släpper en kampanj där de själva presenterar deras insatser mot klimatförändringar.

Miljö online2

Liknande artiklar