Dataspel ska rädda klimatet

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

I alla fall om man frågar nobelpristagaren Al Gore och hans ideella organisation, Climate Reality Project, som nyligen startat en tävling där de ber ledande designföretag ta fram sina bästa förslag på ett interaktivt dataspel som har klimatet och en hållbar utveckling i fokus.

Al Gore talar om att sociala medier och dataspel kommer ha en viktig nyckelroll i framtidens bekämpande av den globala uppvärmningen.  2008 lanserades det globala strategispelet Fate of the World, ett spel där man ska rädda Jorden från undergång och överleva de kommande 200 åren. Svårigheten i spelt ligger i att hantera både planetens resurser och en ökande befolkningsmängd. Spelet var en stor succé och fick motta många stora priser för att ha främjat en hållbar utveckling.     Nu återstår det att se vilken påverkanskraft det nya spelet får. Vi på SMB kommer givetvis göra en recension så fort spelet släppts. 

Miljö online2

Liknande artiklar