Flera misstänkta fall av olaglig vargjakt

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Rapporter om misstänkt illegal vargjakt kommer nu ifrån flera håll. I Dalarna saknas två alfadjur och i Sälen har man inlett förundersökning om grovt jaktbrott sen en sändare från en varg lämnats in till polisen.

Ännu är det inte säkert att de två alfadjuren i Dalarna är döda, men mycket tyder på det. För en vecka sen avlivades en vargtik som verkar ha varit en årsvalp till de två alfadjuren. Vargtiken hade blivit påkörd och jagades då i åtta dagar innan jägarna lyckades skjuta henne. När tiken granskades av veterinärer slog de fast att hon var utmärglad, vilket tyder på att hon inte kunnat få hjälp av sin föräldrar med att skaffa mat. Detta skulle kunna vara ett tecken på att även de saknade alfadjuren är döda.

Vad gäller jaktbrottet i Sälen så är polisen förtegen, och har lagt sekretess på ärendet

Miljö online2

Liknande artiklar