Skogsbrand i Chile slukar 23 000 hektar

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Tre stora skogsbränder har härjat i nationalparken Torres del Paine sedan 27 december. Bränderna, som ska ha förstört över 100 hem, orsakat miljonförluster samt ett dödsfall, verkar nu vara under kontroll. Orsaken tros vara en turist som satte eld på sopor och sedan inte lyckades släcka dem ordentligt.

Den vanligtvis regniga södra regionerna i Chile lider just nu av en värmebölja samt torka vilket har lett till flera bränder. I söndags kämpade landet med inte mindre än 48 separata bränder. Förutom stora skogsförluster påverkar även bränderna turistnäringen negativt – 150 000 personer besöker regionen varje år.

Miljö online2

Liknande artiklar