SMB Tipsar: Underkastelsen

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

100 000 kemikalier används dagligen i världen. I Stefan Jarls film ”Underkastelsen” intervjuas experter om effekterna av kemikalierna och skådespelerskan Eva Röse låter testa sitt blod för kemikalieinnehåll.

Den moderna tillvaron är full med kemikalier. De finns i vårt schampo, vår mat, våra kuddar, i naturen och på platser vi inte ens kan tänka oss. Många är till vår nytta, men det är också mycket vi inte vet. Vad händer när man kombinerar flera kemikalier med varandra? Vilka är skadliga att ha i kroppen? Av alla de kemikalier vi använder är bara en bråkdel ordentligt testade. Vad händer med oss när vi får i oss dem? Ingen vet, men filmen gör ett försök att problematisera vår kemikalieanvändning.

Det är SVT Dokumentärfilm som visar filmen samtidigt som detta inlägg skrivs. Den finns att se fram till 6 februari på SVT Play.

Filmen har också en egen hemsida.

Miljö online2

Liknande artiklar