Supercykelväg mellan Malmö och Lund kan bli verklighet

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Visionen om en cykelhighway mellan Malmö och Lund är nu ett steg närmare verklighet när Malmö Stad valt att anslå 29 miljoner kronor mellan 2012 – 2018 för att få igång projektet.Cykelvägen som skulle bli fyrfilig beräknas kosta 50 miljoner kronor om man anlägger den längs järnvägsspåret mellan de två städerna. Ett annat alternativ vore att rusta upp den gamla snirkliga vägen som finns sedan tidigare. För att åtgärda problem med blåst ska läplanteringar göras längs cykelvägen.

Lunds Stad har efter en motion från miljöpartisten Karin Svensson-Smith ställt sig positiva till förslaget men har inte anslagit några medel ännu. I ett samtal med Sydsvenskan förklarar Ronny Johannessen (M), ordförande i Lunds tekniska nämnd det med att man väntar på beslut från Trafikverket och kommunerna mellan Lund och Malmö.

Miljö online2

Liknande artiklar