Infrastrukturministern kör godståg

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Under natten har man kunnat följa infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd på twitter när hon har åkt (och kört) godståg genom Sverige med Green Cargo. Under hashtaggen #nattgods har hon kontinuerligt uppdaterar om resan, hur hon har kört och lite information om de städer de passerat.

Syftet är lite oklart, men det verkar som om hon blev inbjuden av Green Cargo efter en konversation på twitter, enligt Näringsdepartementet. Det kan ju också vara bra att vår infrastrukturminister ser hur tågläget ser ut på riktigt.

Vi kan ju bara hoppas på att det gav en mersmak för satsningar på utökad tågtrafik med bättre och fler spår som följd.

Miljö online2

Liknande artiklar