Källa: Dålig koll på säkerheten – även på Forsmark

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Tidigare idag skrev Supermiljöbloggen om hur viktig säkerhetsinformation och stora risker i Ringhals kärnkraftsverk aktivt mörkats av Ringhals ledning. En källa inom Forsmaks kärnkraftverk säger nu till Supermiljöbloggen att liknande arbetsmetoder används även där.

– Ledarskapet består huvudsakligen av personer som roterar runt på olika chefspositioner inom organisationen sedan starten av kärnkraftverket. Det motverkar möjligheten att få in nytt blod och nya idéer i verksamheten. Riskmedvetenheten blir lidande, man tror att allt är rätt lugnt, säger personen, som vill vara anonym, till Supermiljöbloggen.

– Vissa anställda vågar inte säga till om man behöver hjälp eller har gjort fel, det verkar finnas en prestige i att fixa saker själv. Om man till exempel har en utrustning som är av fel storlek så ser man till att få den att passa med hjälp av McGyverlösningar, säger personen.

Miljö online2

Liknande artiklar