Kanada hotar med handelskrig

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Kanada hotar nu EU att de ”inte kommer att tveka att försvara sina intressen” om unionen stämplar oljesanden som mycket förorenande. Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om att Kanada pressar EU till sämre klimatlagar och nu har diskussionerna hettat till när Kanada i ett brev till Europa kommissionärer hotar med ett handelskrig. I brevet som är sänt från Kanadas ambassadör till EU och deras oljeminister står det att:

Kanada inte kommer tveka att försvara sina intressen, inbegripet i världshandelsorganisationen (WTO)

Hotet är en upptrappning av en lobbyverksamhet som har pågått under lång tid och att den kommer just nu är inte oväntat med tanke på den nyckelomröstning som äger rum den 23e februari. Den miljöskadliga oljesanden i Kanada räknas som världens största oljefyndighet efter Saudiarabien och Kanada är oroliga för en EU lagstiftning som omöjliggör exporter av oljesanden till EU.

Miljö online2

Liknande artiklar