Kanadensiska regeringen tystar sina forskare

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Supermiljöbloggen rapporterade igår om att Kanada hotar med handelskrig om EU inför bestämmelser som försvårar försäljningen av tjärsand. Nu visade det sin att en kanadensiska regeringens lobbyarbete på hemmaplan inte har rent mjöl i påsen.

Det var på ett stort forskningsmöte i Kanada som flera talare sa att kommunikationen av viktig forskning om hälsa och miljöfrågor blir kvävd. Professor Thomas Pedersen från University of Victoria säger till BBC:

I suspect the federal government would prefer that it’s scientists don’t discuss research that points out just how serious the climate change challenge is.

Frågan om tystande av forskning kom upp kort efter att den konservativa regeringen tillträdde 2008 då de beslutade om ett protokoll som anger att alla forskare som är anställda av myndigheten inte får ge intervjuer utan tillåtelse av tjänstemän.

Miljö online2

Liknande artiklar