Tågkaoset är här

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Vi har varit ganska så skonade från det hitintills, men nu är det här. Årets obligatoriska tågkaos.

Det finns mycket att säga om den svenska infrastrukturen. Trafikverket beräknar att det saknas en miljard i underhåll, ett underhåll som annars bedöms som det sämsta i Europa. Vi har politiker som väljer att inte satsar på tågtrafiken och en finansminister som tycker att vägar är fem gånger viktigare än järnvägar. Därmed är det inte så konstigt att vi år ut och år in råkar ut för ett tågkaos varje vinter när det är som kallast. Och nu är det här. SR:
Tågstoppet söder om Stockholm kommer att ställa till med problem hela dagen. All tågtrafik måste ledas om norrut från huvudstaden vilket leder till förseningar på åtminstone en till två timmar. … I Norrbotten har skarp kyla ställt till det för tågtrafiken. Enligt Trafikverket är stora förseningar att vänta på samtliga sträckor i länet.… Mellan Hovmantorp och Emmaboda är det totalstopp i tågtrafiken på grund av ett växelfel. Buss ersätter fram tills felet är ahjälpt vid 16-tiden i dag, enligt Trafikverket. Under tidig morgon var järnvägstrafiken avstängd på södra stambanan på grund av en industribrand i Nässjö. Stoppet, som varade till sju-tiden i morse, drabbade resande mellan Stockholm och Malmö.
Dåså, då var vi igång.

Miljö online2

Liknande artiklar