Arktis splittrar alliansen

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om att centerpartiet och moderaterna är splittrade i frågan om  oljeborrning i Arktis. Miljöministern Lena Ek vill stoppa oljeborrningen medan Carl Bildt, vars kopplingar till Lundin Pertroleum som har intressen i regionen är kända, är positiv till oljeutvinning i det känsliga Arktis.

Nu avslöjar Naturskyddsföreningen att det inte bara är Centerpartiet som går emot moderaternas linje. Både Folkpartiet och Kristdemokraterna vill stoppa utvinning av fossila bränslen i Arktis. Det är sedan tidigare känt att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill stoppa utvinningen. Frågan är nu om moderaterna ensamma ska få bestämma Sveriges politik på området.   

Miljö online2

Liknande artiklar