Bildt kör över Ek – vill inte stoppa oljeborrning i Arktis

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om att Alliansen varit splittrad i frågan om oljeborrning i Arktis, miljöminister Lena Ek har velat arbeta för ett förbud, medan utrikesminister Carl Bildt inte var intresserad av något sådant. Nu verkar det som att Bildt har vunnit striden.

I ett skriftligt svar till Helena Leander (mp) och Jens Holm (v) skriver Bildt att det är han som har ansvaret för frågor om Arktis i regeringen, och hänvisar till en tidigare debatt mellan honom och Jens Holm där Bildt inte uttrycker någon vilja att arbeta för ett förbud mot oljeborrning i Arktis.

Frågan är särskilt aktuell för Sverige just nu, då vi fram till 2013 är ordförande för Arktiska rådet, och därför har en särskild möjlighet just nu att driva på för att förhindra oljeborrning, något som bland annat Greenpeace har kampanjat speciellt för. Dagens besked innebär dock att centerpartiet och Ek återigen får se sig överkörda av moderaterna.

Miljö online2

Liknande artiklar