Kommer Centern rösta emot uranbrytning?

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Centerpartiets årsstämma har tidigare tagit beslut om att man ska utreda en nationell lagstiftning om totalstopp för uranbrytning. Idag har man chansen att få igenom detta beslut, men i så fall måste man gå emot hela alliansen.

Vi ser idag en tendens mot att företag som genomför prospektering och sedan får ett kommunalt nej ändå fortsätter sin planering för brytning av uran. För att motverka oklarheter vill vi därför utreda en nationell lagstiftning som förbjuder uranbrytning i Sverige.

Det är en tydlig hållning att Centerpartiet aldrig kommer att acceptera uranbrytning i Sverige. En röst på Centerpartiet har varit, är och kommer alltid att vara en röst som sätter stopp för uranbrytning.

Så tydligt formulerar Centerpartiet sin politik i ett pressmeddelande från i höstas. Men idag verkar det som om Centerpartiet kommer att svika sina egna väljare och medlemmar på just denna punkt. Alliansen har nämligen flaggat för att rösta nej till en motion som just föreslår att man ska förbjuda uranbrytning i Sverige. UPPDATERING: Riksdagsledamoten Per Åsling, som är emot uranbrytning, har nu deklarerat att han kommer rösta emot sina egna åsikter.

Miljö online2

Liknande artiklar