Stockholmare väljer kollektivtrafik före vägar

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

56 procent av Stockholmarna tycker att det är viktigare att politikerna satsar pengar på kollektivtrafik än vägar. Inte ens en av fem tycker motsatsen. Det visar en opinionsundersökning som Metro tagit del av.

– Det är glädjande att så många vill att beslutsfattarna satsar mer på att utveckla en miljöanpassad och attraktiv livsstil. Städerna står för de största koldioxidutsläppen och spelar en nyckelroll för att minska vår påverkan på miljön, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare för Världsnaturfonden WWF som har gjort undersökningen. Trots detta satsar alliansen 30 miljarder kronor på Förbifart Stockholm – ett projekt som är försenat, fördyrat och förstörande.

Miljö online2

Liknande artiklar