Hans Blix: Lägg pengar på klimatet istället för militären

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Hans Blix:”Det är vansinne att världen spenderar 1500 miljarder dollar på militären och inte kan skrapa ihop 100 miljoner* till klimatet.”

I en intervju inför miljökonferensen Stockholm +40, säger Hans Blix (som tidigare varit ordförande för FN:s atomenergiorgan IAEA och utrikesminister) att bra miljöförslag finns och skulle kunna genomföras, men ofta fastnar i finansdepartementen. ”Det gäller att frälsa finansministrarna”, konstaterar han. I Sverige stämmer detta mycket bra. Vi har tidigare rapporterat hur Anders Borg i många fall agerar bromskloss mot klimatpolitiken.

Blix säger också att han är räddare för klimatförändringarna är för massförstörelsevapen. Han säger att det går att se lösningar för nedrustning, men att det i klimatfrågor står så oerhörda ekonomiska intressen på spel att det är svårt att komma vidare.

Via Miljöaktuellt.Se hela intervjun här: 

*Redaktionen rättar: Blix säger 100 miljoner dollar, medan fonden han talar om var tänkt att innehålla 100 miljarder dollar.

Miljö online2

Liknande artiklar