Vattenfalls vattenkraftssatsning

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Vattenfall är det svenska statligt ägda bolaget som bland annat gjort sig känt för att ha gjort stora vinster på kolkraftverk i flera europeiska länder. Men nu verkar bolaget ta ett viktigt kliv i riktningen mot att följa riksdagens beslut om att leda utvecklingen till en hållbar elproduktion:

”Vattenfall investerar 13 miljarder kronor i att modernisera och öka produktionen i vattenkraftverken fram till 2023. Det innebär drygt en miljard kronor per år de kommande tio åren. Som ett led i förnyelsen får kraftverket i Storuman två nya turbiner och ökar produktionen med 8 gigawattimmar per år.”

”Investeringen i Storuman är ett led i projektet att modernisera Vattenfalls vattenkraftverk de kommande tio åren. I Storuman investeras 270 miljoner kronor med start 2014. Kraftverket Umluspen uppgraderas och ökar sin produktion med 8 gigawattimmar per vilket motsvarar el till 1.600 hushåll per år.”

”I och med uppgraderingen minskas oljemängden i kraftverket med 85 procent vilket minskar eventuell miljöpåverkan.”

Miljö online2

Liknande artiklar